“Dhoma e bisedave” – një format i ri i shfaqjes së KBB Sarajevë në përgjigje të krizës

22 Qershor, 2020 Lajmet

“Chat Room” është emri i shfaqjes në formën e një interviste, e cila transmeton drejtpërdrejt çdo të Premte nga ora 07:00 në profilin e Instagram të Organizatës XY Klubit Bonu Burrë dhe Real Girls Sarajevë (@budimuskoklub).

Pritësi i shfaqjes është Koordinatori Rinor i SOrganizatës XY, Amer Džekman, i cili, përmes bisedës së qetë me mysafirët e tij, mundëson që të rinjtë të informohen, por edhe të edukohen për temat aktuale.

Ndër të ftuarit e parë të “Chat Room” ishin studenti, aktivisti dhe aktori amator Đorđe Mirković, bashkëpunëtori i komunikimit i Federatës së Bosnjës dhe Hercegovinës Kryqi i Kuq Amina Kurtagić dhe më vonë Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit Federativ Rinor Jasmina Banjalučkić. “Chat Room” si një hapësirë ​​në internet u krijua nga ideja e të rinjve, anëtarëve të Klubit Bonu Burrë Sarajevë në një takim në internet me dëshirën për të krijuar diçka ndryshe dhe më argëtuese. Përveç një numri të madh të takimeve të Zoom, punëtorive dhe platformave të tjera në internet gjatë COVID-19, të rinjtë e Shoqatës XY dhe KBB donin të kishin diçka si podcast dhe / ose shfaqje online. Njoftimi i parë u bë në atë takim, mysafiri u njoh dhe të Premten në orën 19:00 KBB Sarajevë ishte “në internet”. Një seri e tërë hapash të tillë flasin për sasinë e krijimtarisë së anëtarëve të KBB Sarajevë dhe vendosmërinë e tyre për t’u ofruar të rinjve gjithashtu argëtim dhe përmbajtje edukative.

Sipas Koordinatorit Rinor të Shoqatës XY, Amer Džekman, “Chat Room” është kryesisht argëtim dhe ai beson se të rinjtë duhet të njihen me njëri-tjetrin përmes platformave në internet gjatë pandemisë COVID-19, duke pasur parasysh që rrjetet sociale janë shumë të njohura në mesin e ato.

Ne jemi duke e mbushur kohën tonë të lirë, e cila është mjaft shumë tani, në një mënyrë argëtuese dhe të dobishme. Përmes “Chat Room” mësojmë disa gjëra të reja, dëgjojmë këshilla dhe përvoja të dobishme. Gjëja e rëndësishme është që aktivistët e rinj janë të përfshirë në ky projekt, dhe ky është një tregues që vendit tonë nuk i mungojnë të rinjtë potencialë dhe aktivë që janë një frymëzim për bashkëmoshatarët e tyre. Ne donim të motivonim të rinjtë për të njohur aktivizmin si një faktor që do t’i lejojë ata të zhvillojnë aftësi jetësore dhe të rrisin niveli i njohurive. Në një situatë specifike si COVID19, anëtarët e KBB Sarajevë u përpoqën të përdorin rrjetet sociale në mënyrën më të mirë të mundshme dhe kështu të sigurojnë informata për sa më shumë të rinj që të jetë e mundur. Ajo cfarë ka mbetur  është një njohuri e madhe për KBB Sarajevë në lidhje me përdorimin e rrjeteve sociale, ne e shfrytëzuam këtë situatë për të mësuar dhe kërkuar mënyrën më të mirë për vendosjen e informacionit. Rrjetet sociale janë e ardhmja për gjeneratat e reja dhe nuk duhet të merren lehtë, por përdoren si më të mirat mjet për të promovuar aktivizmin, vlerat e jetës dhe stilin e jetës së shëndetshme “, tha Džekman.

Aktiviteti është zbatuar në kuadër të projektit Iniciativa e Burrave të Rinjë II “Promovimi i stileve të jetesës më të shëndetshme në mes  të rinjve në Bosnje dhe Hercegovinë duke Sfiduar Stereotipet Gjinore II”, i mbështetur nga Qeveria Zvicerane, Fondacioni Oak, Agjensia Austriake për Zhvillim dhe CARE International Ballkan.

#YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #ProgramE #SvicarskauBiH #AustrianDevelopmentAgency #OakFoundation

Supported by

© Young Men Initiative - All rights reserved - 2023