Pini një filxhan kafe me patellgjanët në pizhame

5 Maj, 2020 Lajmet

Me mbylljen e shkollave dhe qendrave rinore në të gjithë vendin për shkak të epidemisë së koronavirusit, organizata Status M po gjen mënyra të reja për të vazhduar promovimin e barazisë gjinore dhe jo të dhunës për të rinjtë.

Javën e kaluar ne filluam podkastin Patëllgjani në Pizhama, si një mënyrë për të qëndruar në kontakt me dhe për të arritur të rinjtë kur takimet ballë për ballë nuk janë më një mundësi.

Podkast është zhvilluar dhe prodhuar nga të rinjtë si hapësirë ​​për diskutime argëtuese dhe të sinqerta për çështje që kanë rëndësi për të rinjtë në këto kohë krize. Vullnetarët e rinj të Status M M identifikojnë tema të ngutshme në lidhje me barazinë gjinore, shëndetin mendor, dhunën dhe çështje të tjera që prekin jetën e të rinjve gjatë mbylljes. Atyre iu bashkohen ekspertë të cilët ofrojnë pikëpamje interesante dhe këshilla në lidhje me çështje të tilla si distanca sociale, ndarja e barabartë e punës së kujdesit ose rritja e dhunës në familje. Qëllimi nuk është vetëm të informoni ose edukoni, por edhe të frymëzoni biseda kuptimplote dhe të ofroni mbështetje për të rinjtë.

Episodi pilot i Patëllgjani në Pizhama duke u përqëndruar në Status M dhe vlerat dhe aktivitetet e tij u lansuar në internet të shtunën e kaluar dhe episodet e reja do të transmetohen çdo javë. Tjetra do të ofrojë njohuri mbi atë që duhet të jemi të vetëdijshëm kur bëhet fjalë për përdorimin e shtuar të pornografisë gjatë karantinimit. Na ndiqni në Facebook osenë kanalin tonë në YouTube për këtë dhe tema të tjera interesante.

Eggplants in Pyjamas Trailer

Eggplants in Pyjamas | Who are Eggplants and what are they doing?

#YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #ProgramE #SvicarskauBiH #AustrianDevelopmentAgency #OakFoundation

Supported by

© Young Men Initiative - All rights reserved - 2023