Rinia në Podcast – Zbulimi i Superfuqive të Heronjve të Rinj

12 Maj, 2020 Lajmet

Kriza që u shfaq për shkak të shpërthimit të koronavirusit është një kohë stresuese dhe sfiduese për të gjitha shoqëritë, dhe veçanërisht për rininë. Duke pasur parasysh situatën e ndryshuar sociale dhe masat e distancimit shoqëror, Qendra E8 vendosi që të gjithë të ndjehen më pak të izoluar dhe të ofrojnë përmbajtje edukative dhe interesante. Kjo është se si u krijua Rinia Podcast – për të edukuar, ndihmuar dhe inkurajuar dëgjuesit e saj të sillen me përgjegjësi dhe të qëndrojnë optimistë dhe mirë.

Rinia Podcast duhet të jetë një nga mjetet e dobishme për të përballuar krizën. Ne kemi vendosur të tregojmë se jemi gjithmonë këtu për përkrahësit tanë, partnerët, bashkëpunëtorët dhe miqtë, pavarësisht sa të vështira janë rrethanat. Kështu krijohet Rinia e Podcastit – në përpjekje të ndërsjellë për të kapërcyer krizën dhe për të dalë prej saj të armatosur me njohuri, informacion dhe perspektivë të re. Podcast u lançua në 2 Prill, dhe deri më tani, kemi lëshuar tetë episode, të regjistruara me të rinjtë që vazhdojnë të kontribuojnë në shoqëri dhe komunitet përmes formave të ndryshme të artit, gazetarisë, aktivizmit dhe punës rinore. Të gjitha episodet mund të gjenden në Mixcloud dhe në faqen zyrtare të Qendrës E8.

Klikoni këtu për episodet (në serbisht)

Rinia në podcast duhet të ofrojë përmbajtje edukative, të dobishme dhe argëtuese për audiencën e saj dhe të bëhet një vend i sigurt për të gjithë të përfshirë në proces. Duke biseduar me njerëz që ndajnë vlerat e organizimit, autorët e podcast-ave dhe nikoqirët, Jana Šarić dhe Tamara Urošević po japin perspektivën e freskët mbi problemet dhe sfidat që hasin të rinjtë në rrethana të rregullta dhe të jashtëzakonshme. Podcasti përqendrohet në shëndetin mendor dhe mirëqenien emocionale, çështjet e dhunës dhe parandalimin e tij, strukturat shtypëse të tilla si racizmi, ekstremizmi dhe seksizmi, dhe mënyrat alternative, më të shëndetshme për të përballuar krizën sociale dhe personale. Podcast transmetohet dy herë në javë – të martën dhe të shtunën, në orën pesë të pasdites.

Aktiviteti zbatohet nga Qendra E8 në kuadër të Iniciativës e Burrave të Rinj  II – Burrat dhe Djemtë si partnerë në promovimin e barazisë gjinore dhe parandalimin e ekstremizmit dhe dhunës tek të rinjve në Ballkan, i mbështetur nga CARE International Ballkan, Bashkëpunimi Austriak për Zhvillim dhe Fondacioni Oak.

#YMI#CareInternational#CARE#ProgramY#SvicarskauBiH#AustrianDevelopmentAgency#OakFoundation

Supported by

© Young Men Initiative - All rights reserved - 2023