Regionalna konferencija “Budućnost za mlade“ 

January 18, 2024 YMI News

CARE international s ponosom najavljuje održavanje regionalne konferencije “Budućnost za mlade”, koja će se održati u srijedu, 24. januara 2024. godine u Domu mladih u Sarajevu. Konferencija okuplja stručnjake, organizacije i institucije posvećene prevenciji nasilja među mladima, promociji zdravih životnih stilova i unapređenju rodne ravnopravnosti. 

Ovaj značajan događaj označava završetak trogodišnje faze projekata Budućnost za mlade i Inicijativa mladića III, a organizira ga CARE International u suradnji s lokalnim partnerima i uz podršku Austrijske razvojne agencije i Vlade Švicarske. Konferencija će trajati od 10:30 do 15:00 i poslužit će kao platforma za diskusiju o temama kao što su prevencija nasilja u školama, zdravi životni stilovi mladih i uloga obrazovnih institucija u ovom procesu. 

Posebno smo ponosni na rezultate projekta “Budućnost za mlade”: 

· Više od 120 osnovnih i srednjih škola u regionu uključeno je u program, promovišući nenasilje, rodnu ravnopravnost i zdrav razvoj mladih. 

· Preko 30.000 mladih učestvovalo je u aktivnostima kao što su radionice, treninzi, kampovi i kampanje. 

· 160 stručnjaka iz socijalnih, kazneno-popravnih i drugih ustanova osposobljeno je kroz obuke i seminare za rad s mladima u riziku. 

· 243 mladih iz ovih ustanova su prošli radionice iz Programa Y+ i aktivno su učestvovali u kampanjama za promociju nenasilja i rodne ravnopravnosti. 

· 1.200 nastavnika, profesora i omladinskih edukatora obučeno je za provođenje Programa Y i E, koji su usmjereni na stvaranje školskog okruženja koje podržava ravnopravnost i nenasilje. 

Na konferenciji smo za vas pripremili mnogo zanimljivih sadržaja, panel diskusiju, te govore ljudi iz prakse koji se bave ovom problematikom godinama.  

Radujemo se vašem dolasku. 

Za više informacija i prijavu na događaj pošaljite upit na e-mail [email protected] 

Supported by

© Young Men Initiative - All rights reserved - 2023