Novi krug stručnog usavršavanja za pedagoginje i pedagoge

November 22, 2019 Regional and International, YMI News

CARE partnerska organizacija Youth Power je u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK/HNŽ, Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo Mostar, u periodu od 20. do 22. studenog/novembra, organizovala novi krug stručnog usavršavanja za pedagoginje i pedagoge iz osam srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Novi krug stručnog usavršavanja za pedagoginje i pedagoge organiziran je s ciljem planiranja edukativnih radionica i kampanja koje će se implementirati u tekućoj školskoj godini u osam srednjih škola s područja naše županije. Tijekom trodnevnog stručnog usavršavanja pedagozi su prošli kroz edukativne radionice planirane za tekuću školsku godinu te razvili plan za provođenje radionica u nešto više od 50 odjeljenja. Pedagozi su imali priliku razgovarati o edukativnim kampanjama za mlade te su razvili tri edukativne kampanje koje će se provesti u svih 8 srednjih škola.

Stručno usavršavanje će pomoći pedagozima da poboljšaju svoje vještine i znanja. Ove godine su odlučili da razgovor o vještinama i znanjima posvete razgovoru o emotivnoj inteligenciji.

Važno je spomenuti da su pedagozi razvili edukativne kampanje za tekuću školsku godinu. Kampanje će biti prezentirane vršnjačkim edukatorima u veljači/februaru 2020. tijekom zajedničke konferencije; na kojoj će biti finaliziran plan za provođenje kampanja.

Aktivnost je realizirana u okviru projekta Inicijativa mladića II (YMI) “Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini osporavanjem rodnih stereotipa II”, koji je podržava Vlade Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.

#YMI #CareInternational #CARE #ProgramY #ProgramE #SvicarskauBiH #AustrianDevelopmentAgency #OakFoundation

Supported by

© Young Men Initiative - All rights reserved - 2023